miercuri, 13 mai 2009

Vivi Răchită

Născut la 30 mai 1970, Valeriu Răchită a fost unul dintre cel mai reprezentativi jucători ai generaţiei sale. El a fost şi căpitanul echipei cu care Petrolul a câştigat ultima cupă a României. Deşi a fost vândut de către conducerea de atunci la Steaua fără ca el să-şi fi dat acordul, sufletul său a rămas lângă ploieşteni şi, după ce şi-a atârnat ghetele în cui a decis că este timpul pentru a aduce din nou gloria în acest oraş şi să se termine odată pentru totdeauna cu mizeriile de la Petrolul. Astfel, ajutat şi de campania "Petrolul e al nostru" a reuşit să creeze o nouă echipă cu care să facă performanţă la Ploieşti.
FC Ploieşti a pornit cu principii măreţe, ajungerea în prima ligă după 2 sezoane de promovări consecutive, iar mai apoi rămânerea în prima ligă. Zis şi făcut, după primul sezon reuşeşte promovarea cu jucători adunaţi de pe toate coclaurile ligii a 3-a şi a 4-a, dar şi cu jucători refuzaţi şi mai înaintaţi în vârstă, dar cu multă experienţă. Suporterii şi galeria Petrolului este lângă el, iar promovarea în prima ligă după cel de-al doilea sezon la cârma noii echipe a ploieştenilor părea floare la ureche, mai ales că la sfârşitul turului terminase pe locul 2. Dar, surpriză...Conducerea acestei echipe care la început trebuia să fie a ploieştiului, dar a ajuns pe mâna fostului boss de la Astra, îl dă afară, culmea prin poştă. De ce? Poate că nu le place performanţa, poate că deranja prea mult că a fost întotdeauna alături de suporteri şi le-a ascultat off-urile, poate pentru că se dorea Dinamo III, nu noul Petrolul...
A plecat cu regretul că nu a fost lăsat să-şi termine treaba, să ducă la capăt o muncă începută cu un an şi jumătate în urmă. Suporterii au rămas lângă Vivi Răchită pentru că a demonstrat că are caracter, este un bun antrenor şi este singurul petrolist adevărat care e capabil să realizeze ceva pentru ei şi pentru Ploieşti.
Acum, a fost investit în funcţia de consilier în materie de sport de către primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici. Se doreşte cumpărarea Petrolului de către primărie, a Petrolului adevărat din liga a 4-a de unde l-au îngropat conducătorii Astrei.
După zeci şi zeci de negocieri, se pare că s-a ajuns la un acord cu capiii mafiei de la Petrom şi în sfârşit, campania "Petrolul e al nostru" va da roade.
Petrolul va fi al nostru în curând,
Petrolul va fi din nou un simbol al oraşului,
Când se va pronunţa numele de Ploieşti lumea o să se gândească din nou la Petrolul.
Vivi Răchită va fi din nou în hainele galben-albastre cu care speră să ducă Petrolul unde îi este locul, adică în liga 1, şi, de ce să nu visăm frumos, poate şi mai sus.
Ca susţinător al campaniei "Petrolul e al nostru", îmi doresc ca Vivi să reuşească pentru că am mare încredere în el şi după câte ţepe ne-am luat cu alţii, el mi-a demonstrat că este singurul capabil să mişte ceva pentru Ploieşti şi este singurul căruia să-i pese cu adevărat de această echipă, Petrolul.

Niciun comentariu: