miercuri, 14 octombrie 2009

Avancronică Delta Tulcea - Petrolul
Ultima partidă disputată între cele două echipe sa jucat pe "Ilie Oană", într-o atmosferă în care se puteau auzi şoriceii tropăind pe sub tribună. Linişte şi pace. Se ştia scorul înainte de a începe meciul. 2-0 pentru tulceni, care, la acea vreme îşi consolidau poziţia secundă în faţa Astrei, ambiţiile lui Bercea de a nu promova echipa formază de Vivi, iar mai apoi furată şi dusă în 9 mai fiind prea mare pentru a se juca pe teren. Petrolul avea sacii în căruţă, motivaţie existând doar pentru cei 5 iubitori de pateuri şi şepcuţe de la peluză. Din echipa de atunci mai fac parte doar Constantin Budescu, Mihai Tudor şi Laurenţiu Dumitru, ultimul întrând în finalul meciului.
Faţă de sezonul trecut, Delta Tulcea a schimbat doar 6 jucători, banca tehnică rămânând aceeaşi.

Acum, Petrolul pleacă la Tulcea cu o nouă faţă, o nouă echipă, noi ambiţii şi pregătită cu adevărat de luptă. Antrenorul găzarilor, Vivi Răchită are totuşi ceva probleme înaintea startului partidei. Gabi Crăciun s-a antrenat separat până astăzi şi nu sunt şanse ca el să evolueze cu Delta Tulcea. În aceeaşi postură este şi Cristi Vlad care a acuzat o accidentare la metatarsienele piciorului drept. Slovacul Matej Rondos este încă în urmă cu pregătirea fizică şi nu prea înţelege indicaţiile antrenorilor. Ţurcan şi Ad. Crăciun sunt încă incerţi, ambii antrenându-se normal însă.

Etapa trecută Delta Tulcea a bătut liderul Victoria Brăneşti în deplasare, prin golul lui Pantelie, jucător care a intrat în repriza a doua tocmai pentru a face diferenţa. Petrolul a reuşit scorul etapei, 5-0 cu Dunărea Galaţi, Budescu arătând că se poate când vrea, când munceşte, când gândeşte. Chiar dacă a înscris doar odată şi atunci din penalty, CB10 a arătat că poate fi şi altruist, pasând de 3 ori decisiv.
Vivi are datoria de a-şi aduce jucătorii pe pământ după ultimele trei victorii, şi să-i facă să înţeleagă că numai prin muncă, devotament, ambiţie, respect faţă de toată lumea putem ajunge să câştigăm.
Va fi un joc greu, Delta având cea mai bună apărare la acest moment, luând doar 5 goluri, iar Cristian Pantelie este golgheterul seriei I cu 7 goluri.
Ne rămâne să sperăm că Andrei Vlad îşi va trece în cont al patrulea meci fără să fie învins şi că vor reuşi să dăm lovitura la Tulcea.

HAI PETROLUL!

Niciun comentariu: