vineri, 19 martie 2010

Liviu Ganea produce surpriza în GiuleştiNapoli inspirat, Manea criticat

Meci cu scântei aseară, pe stadionul "Valentin Stănescu" din Bucureşti. Rapid se putea aşeza confortabil pe fotoliul de lider al Ligii I şi astfel, ar fi avut prima şansă la câştigarea campionatului în acest sezon. Pentru că şi-au privit adversarul de sus şi s-au văzut învingători încă din primul minut, rapidiştii au început meciul cu o linie de start inedită, avându-l atacant pe Răduţă, titularul Ioniţă fiind menajat pentru etapa viitoare cu FC Vaslui. Acest lucru a fost taxat de Napoli din primul minut, apararea sa avansată nelăsând spaţii de pătrundere către poarta lui Miron. Dominarea sterilă a gazdelor nu a putut fi fructificată pe tabelă, şi prima repriză s-a terminat egal, 0-0.
Imediat după debutul mitanului secund, Nicolae Manea face încă o mutare greşită. În minutul 58 intră Ioniţă în locul sârbului Matic şi trece la sistemul 4-1-3-2. Intră şi Gauracs în locul "palidului" Răduţă şi giuleştenii păreau să forteze atacul pe final. Spadacio dă şi el semne de viaţă în acest meci, cu un şut puternic din apropierea careului, dar mingea trece la o palmă de transversală. După această fază, ploieştenii pleacă pe contraatac pe partea dreaptă, de unde vine nemarcat fundaşul Mihalache care centrează cu capul în pământ exact pe fruntea lui Liviu Ganea care reia nemarcat în colţul din stânga al porţii lui Bornescu. Rapid se vede învinsă la primul şut pe spaţiul porţii al oaspeţilor în minutul 76. Îmediat după gol, face şi Napoli primele modificări: iese un atacant, Diego Silva şi intră un fundaş Gigel Rohat, Astra betonându-şi astfel apărarea pentru ultimele minute ale jocului. În acelaşi minut 80 intră şi Alexandru Stan, un jucător mai tehnic care poate ţine mingea departe de poarta lui Miron. Deşi finalul meciului l-a gasit şi pe Bornescu în atac, Astra reuşeşte să scape cu faţa curată şi câştigă meritat ultimul meci al etapei a 22-a.
Astra trece pe locul 10 şi se depărtează de plutonul codaşelor, în timp ce Rapid cade pe 4 la două puncte de liderul CFR Cluj.

Niciun comentariu: