miercuri, 21 iulie 2010

Încotro ?


Managerul Vivi Răchită a renunțat la 3 fotbaliști care au pus suflet pentru Petrolul. Pe rând, Paul Șomodean, Daniel Chiriță și Bozidar Cosic au părăsit lotul galben-albaștrilor.
Dacă Daniel Chiriță a avut un sezon perfect, cu 26 de apariții
Daniel Chiriţă - 26 meciuri / 1 gol împotriva Concordiei Chiajna
Paul Şomodean - 11 meciuri / 1 gol împotriva Tricolorului Breaza
Bozidar Cosic - 14 / 1 gol împotriva Farului Constanța

Din păcate, înlocuitorii acestora sunt jucători fără nume, veniți de la formații ca și inexistente pentru fotbalul românesc, Rapid CFR sau Steaua 2.

Cosmin Stegaru - fost jucător la Steaua 2, dar care a mai trecut pe la Rapid 2, Chitila sau CS Buftea, fundaș central, fără experiență și fără valoarea celor la care s-a renunțat, care cu siguranță nu va face față meciurilor puternice care vor decide câștigătoarea ligii secunde. A făcut pereche cu Tall în eșecul contra Petrolului cu 0 la 3, pierzând în dese rânduri duelurile cu jucătorii ploieșteni.

Florin Plecanciuc - fost junior la Rapid CFR Suceava, un alt jucător fără experiență care nu cred că va face față ligii secunde, sau meciurilor care vor face diferența în viitorul sezon.

A mai fost adus Cezar Tăchescu, un junior care nu a jucat niciodată în liga a 2-a, a fost rezerva lui Cezar Lungu la Steaua 2. Și-a început cariera la Sportul în 2001, iar în 2005 a fost acontat de Steaua, formație la care a jucat numai la juniori.
Nu înțeleg de ce s-a renunțat așa de ușor la serviciile lui George Șerban, un portar care măcar a apărat la nivelul ligii a treia și a crescut foarte mult și lângă Petrolul, chiar dacă nu a avut șansa de a debuta în eșalonul secund.

Mihai Stănescu - un alt jucător adus pe filiera Rapid CFR Suceava, și acesta fără experiența ligii secunde.

Ce șanse mai avem noi să promovam dacă renunțăm cu ușurință la jucători cu experiență, care au convins la Petrolul, dar și micșorăm salariile jucătorilor actuali cu 300, 400 sau 500 euro în funcție de cât avea fiecare, mai ales ca toți au venit pe promisiuni și au dat cu piciorul la alte oferte mai mari, doar pentru a face performanță. Acești jucători așteptau întăriri cu nume, care să facă diferența, nu jucători de care nu a auzit nimeni, lipsiți de experiență și de valoare. De ce s-a renunțat la jucătorii care au pus suflet pentru Petrolul, Chiru, Șomo sau Cosic, să nu-l uităm nici pe Ionuț Neagu, un petrolist care a plecat cu lacrimi în ochi când s-a despărțit de "lupi", dar mai ales un fundaș care este mult peste înlocuitorii acestor "sufletiști" plecați.

Circulă un zvon în sânul echipei cum că nu s-ar vrea promovarea nici anul acesta, pentru că peste un an este an electoral și abia peste un an s-ar construi și o parte din stadion și numai așa primarul ar mai avea o șansă să mai prindă un mandat.

Un comentariu:

real plan simple ultras spunea...

Zvonuri specifice Petrolului, oare a existat vreun an in care sa nu apara astfel de stiri, mai tarziu unele dintre ele adeverite?