luni, 23 mai 2011

Petrolul e în Liga 1!În sfârşit promovare. Nu mi-am putut stăpâni lacrimile, nici la începutul meciului, când am văzut atmosfera incredibilă din tribune, şi nici la final, atunci când petroliştii sărbătoreau. Într-adevăr, poate puţin mai devreme, însă, cu 2 etape înainte de finalul campionatului, Petrolul se află pe prima poziţie, cu 55 de puncte, urmată îndeaproape de adversara găzarilor de vineri, FC Bihor, cu 54 de puncte, locul trei fiind acontat de CS Mioveni cu 51 de puncte. Chiar dacă se vor rezultatul de la Oradea nu va fi favorabil, găzarii nu cred că se pot încurca cu CSM Râmnicu Vâlcea, o formaţie "cu sacii în căruţă", care va veni aici, ca în vacanţă.

Această promovare este o palmă dată tuturor celor care au spus că Petrolul nu va promova anul acesta, ba că nu au valoare, ba că nu e an electoral, ba că a plecat x şi y de la echipă. O palmă dată tuturor celor care nu au avut încredere în Vivi Răchită şi în jucători. Nu mă interesează politica, n-am fost la vot pentru că ştiu că toţi politicienii sunt ca nişte căpuşe care sug doar pentru ei. Un lucru spun, această promovare e şi o palmă dată celor care l-au hulit pe Volosevici (om pe care nu-l cunosc şi cu care n-am avut niciodata dialog), cu toate relele şi promisiunile lui prosteşti, cum că ar face stadionul în 3 luni, cu toate prostiile care le face cu sau fără ştire în Ploieşti, primarul ăsta a ridicat stadionul, aşa greu, echipa promovează, pe banii consiliului local, jucătorii sunt cu salariile la zi, lucru care poate a adus o atmosferă bună la echipă. Pe ploieşteni nu îi interesa dacă se face stadionul în 2 zile sau în 2 ani, îi interesa să se facă! Şi, de bine de rău, e aproape gata, gata pentru partidele din Liga 1, aşteptate de 7 ani de suporeterii petrolişti.

Ieri, la Strejnic, Petrolul a arătat ca o echipă mare, a arătat ca o echipă care merită un loc pe prima scenă a fotbalului românesc. Petrolul s-a ridicat deasupra tuturor, şi a promovat, făcându-le parcă în ciudă cârcotaşilor de care vorbeam.

Atmosfera creată de suporteri ieri..., de nedescris..., echipa..., fabuloasă..., Petrolul a renăscut! Petrolul a promovat! Petrolul e în Liga 1!

Pe 4 iunie, ziua ultimului meci în liga a doua, la Ploieşti va fi o nouă revoluţie! Cu mic, cu mare, cu steaguri şi fulare, toţi ploieştenii vor merge în centru, la sărbătoare.

Mulţumesc Vivi Răchită, mulţumesc Daniel Dumitrache, mulţumesc, Dumitru Jipa, mulţumesc fotbaliştilor, mulţumesc staffului de la Petrolul, şi nu în ultimul rând mulţumesc suporterilor care au fost al 12 jucător în acest sezon. Sunt mândru că sunt petrolist şi sunt mândru ca sunt ploieştean!

2 comentarii:

paul_rivaldo2003 spunea...

Ai idee cam cat va costa un abonament sezonul urmator?

Cosmin Manea spunea...

nu, dar se vor gasi cu siguranta la sediul clubului, mai ales ca o sa jucam pe ilie oana, or sa fie locuri ;)